קצת עלינו:
הארגון החל את פעילותו בשנת 2009 כתא סטודנטים וסטודנטיות באוניברסיטת בן גוריון בנגב בעקבות היעדר מענה למצוקתם של מבקשי ומבקשות מקלט החיים בנגב. היום, למעלה מעשור אחרי, אנחנו עדיין הארגון היחידי שבסיסו בדרום ומסייע לקהילה זו.
במרץ 2021 הפכנו לעמותה רשומה.
מנחה אותנו האמונה כי לנו, כאזרחיות ואזרחי מדינה שהוקמה על ידי פליטים ולמענם, החובה לעזור לאלו הנרדפים, ושסכנת חיים נשקפת להם במדינתם.
אנו פועלות ליצירת קהילה משותפת של ישראלים ומבקשי מקלט בבאר שבע, בצוות המתנדבים שלנו פעילים גם מבקשי ומבקשות מקלט, הלוקחים חלק גם בועד המנהל של העמותה ובצוות המוביל שלה.
החזון שלנו:
עמותת המרכז לפליטים בנגב פועלת יחד עם קהילת מבקשי המקלט בעיר באר שבע ובדרום על מנת לייצר מענים ולאפשר לחברי הקהילה לחיות בכבוד וברווחה, לחיזוק מנהיגות קהילתית ולתמיכה ביוזמות העולות מתוך הקהילה. העמותה תסייע במתן כלים להתפתחות אישית וקהילתית ותפעל ליצירת קשרים בין קהילת מבקשי המקלט לקהילות נוספות בבאר שבע ובדרום.
מה בתכל’ס?
פעילות העמותה מתמקדת בארבעה תחומים עיקריים:
- השכלה- שיעורי עברית ואנגלית למבוגרים, שיעורי שפה לנשים וחונכות לימודית ורגשית לילדים .
- סיוע ישיר ומיצוי זכויות- קבלת קהל בה ניתן לקבל סיוע במיצוי זכויות מתקיימת במרכז פעמיים בשבוע. בנוסף, המרכז תומך במשפחות חד הוריות ויחידים הסובלים מקושי בריאותי או נפשי המונע מהם להשתלב בשוק העבודה. בנוסף מתקיימת פעמיים בחודש חלוקת מזון יבש בשיתוף עם ארגון “לתת”.
- קהילה ותרבות- אירועי קהילה, פעילויות העשרה, ציון חגים (יהודים, מוסלמיים ונוצרים) וקבוצות פעילות לנוער בשעות אחה”צ. מוזמנים לעקוב אחרי הפרסומים ולהצטרף אלינו לאירועים השונים.
- הסברה- שמנו לנו למטרה לפעול להעלאת מודעות למצבם הקשה של מבקשי מקלט בישראל, המסרבת לבחון את בקשות המקלט ולהכיר במעמדם של פליטים בישראל ומפעילה מדיניות מתמשכת של התשה כנגד קהילה זו. מעוניינים לשמוע עוד ולהזמין אותנו להרצאה? לחצו כאן
הצטרפו אלינו! במרכז פועלים עשרות מתנדבים, בגילאים שונים במגוון תפקידים. סטודנטים.ות? ניתן להתנדב במסגרת מלגות שונות, כמו גם תכניות התמחות בשיתוף עם אוניברסיטת בן גוריון ומכללת ספיר. לפרטים נוספים לחצו כאן
הכירו את הצוות שלנו:
רעות לואי- מנהלת
אדם מהג’יר ידריס- מנהל שותף
שקד רק- רכזת מתנדבים
עמית ספקטור- רכזת מיצוי זכויות
רון יקיר- רכזת קשרי קהילה
אורי בסן דבש- רכז הסברה
יהודית קשת- מגייסת משאבים
אוקסנה צמח-ורמן- רכזת פרויקטים
כרמן סלע- רכזת תחום ילדים
חברי העמותה
אוקסנה צמח-וורמן
איתן מיכאלי
דפנה צירולניק יונג
יהודית קשת
מורן מקמל
נימרוד וינשטין
רעות לואי
הועד המנהל שלנו:
איברהים עוראב מוסה
איברהים הגיע לישראל אחרי שברח מדאפור, סודן בשנת 2012. איברהים גר בבאר שבע והוא פעיל משמעותי במרכז שנים רבות. בשנים האחרונות במספר אירועים והרצאות שהעביר המרכז איברהים שיתף בגוף ראשון את סיפור בריחתו מסודן ומסע הפליטות הקשה שעבר בדרך לישראל. איברהים הוא אחד ממובילי הקהילה הסודנית בבאר שבע ואחד ממובילי המרכז לפליטים בנגב. הוא חולם לבנות כאן חיים נורמליים ומאושרים.
שקד רק
שקד פעילה במרכז זו השנה הרביעית, בשנות פעילותיה בארגון הספיקה למלא מגוון רחב של תפקידים: רכזת שיעורי עברית, רכזת מתנדבים ורכזת קשרי קהילה. בשנתיים האחרונות שקד היא חלק מהצוות המוביל של המרכז והיא חלק משמעותי מקבלת ההחלטות והעשייה היום-יומית בו. בעלת תואר ראשון בלימודי אפריקה וסוציולוגיה-אנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון.
מוחמד מוסה עבדאלאל
מוחמד מוסה עבד לעלאל הגיע לישראל מסודן בשנת 2011 בגיל 19, בעקבות המצב בסודן נאלץ לברוח ולעזוב את לימודיו מבלי שזכה לסיים אותם. בשנים הראשונות בארץ עבד בעבודות מזדמנות אך משנת 2013 הוא עובד במפעל לשיש בעיר העתיקה בבאר שבע בתפקיד אחראי על הייצור. מוחמד פעיל בשנים האחרונות במרכז, היה חלק משיעורי עברית ואנגלית וחלק מצוות אירועי קהילה. בזמנו הפנוי אוהב לנגן בפסנתר.
ליים אלף
בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית עם הכשרה קהילתית, ותואר שני בניהול עמותות בתכנית מנדל למנהיגות חברתית. ליים היתה חלק מצוות המרכז לפליטים בנגב בכל שנות לימודיה בבאר שבע. במהלך השנים היתה מעורבות בפרויקטים רבים, בעיקר בתחומי החינוך וההסברה. ליים אחראית ליצירת שיתופי פעולה עם תכניות “אוניברסיטה בעם” ו”קדמה” ושילובם של מבקשי מקלט בתכניות אלו.